Florin BUŞTIUC
PREGĂTIREA CONTRAINFORMATIVĂ
A PERSOANELOR CU ACCES LA INFORMAŢII CLASIFICATE / NEPUBLICE
– editura Top Form, Bucureşti, 2023 –
Cartea lui Florin Buştiuc reprezintă un demers de valorificare a unui concept românesc, existent în cultura de securitate şi anume protecţia contrainformativă, concept bazat pe nevoia promovării unei percepţii pozitive a societăţii civile faţă de ideea de protecţie a valorilor şi intereselor organizaţionale şi statale, pentru că pregătirea contrainformativă are ca punct de gravitaţie persoana care are acces la informaţii clasificate sau nepublice, iar ca scop crearea unui „câmp de autoprotecţie” de către aceasta, în raport cu activităţi ostile de culegere de informaţii clasificate sau nepublice de către alte persoane sau entităţi adverse. (…)
Cartea lui Florin Buştiuc încearcă şi reuşeşte să răspundă la întrebări precum: Cine sunt adversarii? Cum acţionează aceştia? Unde / împotriva căror ţinte acţionează? Unde există vulnerabilităţi ale instituţiilor în protecţia informaţiilor clasificate sau nepublice? Factorii de decizie din aceste instituţii conştientizează necesitatea protecţiei acestor informaţii? Angajaţii sunt familiarizaţi cu rolul şi responsabilitatea lor în acest sens? Care este viitorul în ceea ce priveşte securitatea informaţiilor?
Autorul trage un semnal de alarmă cu privire la cât de simplu este pentru o entitate adversă să obţină date şi informaţii clasificate sau nepublice, inclusiv printr-o uzuală şi aparent nevinovată relaţionare interpersonală cu o persoană care are acces la aceste informaţii, rezultatul fiind afectarea majoră a intereselor şi valorilor organizaţionale şi instituţionale.
prof. univ. dr. Cristian BARNA
Dan – Mădălin REVNIC
MANIFESTĂRILE EXTREMISTE.
RISCURI ŞI AMENINŢĂRI LA ADRESA MEDIULUI DE SECURITATE
– editura Top Form, Bucureşti, 2023 –
Într-un parcurs transdisciplinar, lucrarea oferă o privire de ansamblu asupra întinderii şi complexităţii fenomenului extremist, având ca punct de plecare fundamentarea conceptuală, pe baza elementelor definitorii, a principalelor sale tipologii şi forme de manifestare.
În acest cadru, aprofundarea procesului de generare a extremismului, în corelarea componentelor proprii radicalizării, redă imaginea multidi-mensională a acestei dinamici.
Dintre tipologii, accentul este pus pe extremismul politic, în special pe cel de dreapta şi pe extremismul religios, mai ales pe cel islamist, date fiind atât amplitudinea manifestării acestora, cât şi antagonismul dintre ele, care ameninţă în prezent să declanşeze o adevărată spirală a violenţei, imposibil de controlat. Abordarea manifestărilor extremismului la scară globală şi europeană identifică mutaţiile şi tendinţele sale şi, prin aceasta, provo-cările care se prefigurează pentru mediul contemporan de securitate.
Realităţile din spaţiul românesc sunt tratate pe larg în cadrul analizei, care evidenţiază principarele repere şi particularităţi în manifestarea extremismului, atât în mediul politic, cât şi în sfera vieţii religioase.
Aceste evoluţii, împreună cu rezultatele studiului de caz asupra radicalizării islamiste, conturează în actualitate principalele riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.
Cristina BOGZEANU
COORDONATE ALE (IN)STABILITĂŢII ÎN VECINĂTATEA ROMÂNIEI
– editura Top Form, Bucureşti, 2023 –
Lucrarea de faţă constituie o analiză a tendinţelor de securitate din vecinătatea României în contextul agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Scopul ei este de a prezenta într-un context extins sursele de instabilitate din vecinătatea României, dar şi forţele care generează stabilitate. (…) Acest fapt comportă o importanţă cu atât mai mare cu cât, de la începutul crizei ucrainene (2014), relaţiile dintre actorii occidentali şi Federaţia Rusă s-au derulat sub semnul „agresiunii hibride”, al „războiului hibrid”, al „ameninţării hibride”, prin aceasta înţelegându-se efortul continuu al Kremlinului de a destabiliza comunitatea euroatlantică şi de a eroda coeziunea actorilor statali ai acesteia, în special în cadrul NATO şi al UE.
Plecând de la aceste tendinţe, studiul se concentrează asupra dinamicii securităţii din două regiuni, de importanţă strategică pentru România – Regiunea vest-balcanică şi Regiunea Extinsă a Mării Negre. Evoluţia stabilităţii sau instabilităţii din aceste spaţii, interesele formulate de principalii jucători arenei inter-naţionale în legătură cu acestea având impact asupra securităţii naţionale a României. (…)
În egală măsură, dată fiind multitudinea de actori majori ai arenei internaţionale cu interese în legătură cu Regiunea Extinsă a Mării Negre şi din Balcanii de Vest, considerăm că modul în care aceste interese sunt urmărite, efectul lor în planul securităţii statelor din cele două regiuni, precum şi (in)capacitatea sau (in)disponibilitatea puterilor externe de a-şi „negocia” respectivele interese sunt factori cheie în analiza stabilităţii şi securităţii acestor spaţii.
În opinia noastră, toate acestea sunt cu atât mai importante cu cât, de o bună bucată de vreme, întregul sistem internaţional traversează o perioadă a schimbărilor, unde crizele regionale şi internaţionale, şocurile strategice se succed într-un ritm rapid, iar tensiunile dintre puterile majore ale sistemului internaţional devin nu doar mai vizibile, ci şi mai acute şi mai ample.
Maria Magdalena POPESCU
COMUNICAREA STRATEGICĂ A INFORMAŢIILOR
– editura Top Form, Bucureşti, 2022 –
Gândirea critică şi alfabetizarea mediatică, acţiunile de inginerie rever-sibilă în care informaţia este deconstruită şi comparată, analizată cu altele de acelaşi fel pot produce conştientizarea mediatică asupra unei informaţii originale, noi sau readuse din trecut. Lipsa lor însă determină indivizii să rămână în interiorul unor medii gestionate artificial, de unde nu se vede nimic în exterior, propria bulă informaţională, generată de selecţia motoa-relor de căutare şi a reţelelor de socializare pe baza aprecierilor proprii anterioare, fără a conştientiza acest lucru. (…)
Problemele legate de epidemia informaţională, de infodemie, au im-plicaţii asupra democraţiei şi stabilităţii indivizilor, iar soluţia prezentată era acuitatea gândirii critice şi confruntarea informaţiei din media tradi-ţională cu media digitală, precum şi atenţia sporită la conţinutul digital, mai ales la ceea ce numim troli, filter bubble şi echo chamber, precum şi la diferenţierea dintre diferitele tipuri de dezinformare – mal-information (hărţuiri, exprimare violentă, hate speech, scurgeri de informaţie) sau dis-information (conţinut fals, conţinut impostor, conţinut fabricat, manipulat) (…)
Comunicarea strategică a informaţiilor explică, informează şi conştientizează publicul în egală măsură la toate aceste noi înfăţişări ale unor conflicte cognitive, parte a unui război neconvenţional fără precedent.
Vladimir ZODIAN, Cătălin RADU, Şerban ZODIAN
CUVINTE AMESTECATE
– editura Top Form, Bucureşti, 2023 –
E o carte puţin clasică, puţin ciudată. Clasică deoarece înregistrează evenimente, după cât mă duce mintea, ciudată fiindcă lumea „a luat-o pe arătură”, cum se spune.
Evenimentul mondial central îl constituie atragerea lui Putin, cam sclerozat, în capcana Ucraina. (…) Fără nicio declaraţie de război, cuvântul fiind chiar interzis prin lege, trupele Moscovei au intrat ruseşte, adică tâlhăreşte, în ţara vecină şi totul părea că merge bine din punctul lor de vedere. Surpriza însă a venit curând. Kievul nu s-a predat, ci a început să riposteze ucigând tot mai mulţi ruşi în conflict. SUA au folosit momentul, au sunat mobilizarea generală, au pus Germania în genunchi şi au început să bage bani şi arme în Ucraina. (…) Au organizat o largă coaliţie şi au dat luptei zeci de miliarde de dolari. (…)
Desigur, lumea nu stă pe loc. În Brazilia, Lula, adversarul SUA a ajuns preşedinte. Venezuela rămâne tot de stânga, ca şi Argentina. Cuba e la locul ei, tot anti-SUA. Nici Chile şi Peru nu sunt docile.
Mai aproape, în Orientul Mijlociu, arabii se bat în continuare cu evreii, Libanul e fundamentalist, Siria e între naţionalişti şi Assad, Iranul domină Irakul şi parţial Golful.
Africanii par neschimbaţi, dar dominaţi economic de China şi de vestici. Sudanul nu scapă de Islamul terorist. Etiopia se luptă cu Egiptul pentru Nil, Angola are petrol şi gaze. Petrol şi gaze are şi Africa de Vest. Africa de Sud are tehnologie şi armată puternice. Congo şi Mozambic nu scapă de rebeliuni. Mali şi vecinii au adus albi cu arme să lupte cu Islamul reaprins în Nord, în Algeria, Tunisia, Libia. Acolo Algeria şi Maroc se bat pentru Sahara Vestică şi subsolul ei bogat.
În zona Golfului, saudiţii fac cu greu faţă crizei din Yemen, unde nordul ţării e controlat de aliaţi ai Iranului. Secta Zaidi este şiită într-o ţară predominant sunnită. SUA îi sprijină pe saudiţi. Regiunea e dominată de rivalităţi pro şi anti Israel
Asia, la rândul ei, e controlată de chinezi şi ruşi la nord şi de SUA şi aliaţii lor în sud. China s-a instalat bine în Asia Centrală, de Sud şi de Sud-Est. Rusia domină militar Asia Centrală, Beijingul o controlează economic prin noul Drum al Mătăsii, sistem de cooperări economice şi nu numai. La fel, China domină economia şi în Africa şi America Latină. Se poate spune că Beijing reprezintă singurul mare competitor global al SUA.
Mihaela STOICA
CERCETĂRI PRIVIND INFLUENŢA TEHNOLOGIILOR NEW MEDIA
ASUPRA STRUCTURILOR ORGANIZATORICE ALE FIRMELOR DIN ROMÂNIA
– editura Top Form, Bucureşti, 2023 –
Tema lucrării este de extremă actualitate, într-un context interna-ţional în care se discută chiar de eliminarea scrisului de mână în favoarea scrierii la calculator (Finlanda), atâta timp cât transmiterea efectiva a informaţiilor nu se mai face decât rar prin scrisori, cel mai adesea fiind prin e-mailuri sau sms-uri. În alte ţări (Estonia şi Marea Britanie), s-au introdus lecţii de programare în clasele primare, iar MIT (Massachusetts Institute of Technology) a dezvoltat o platformă online Scratch, prin care îşi propune să îi înveţe pe copiii de 6-7 ani care îşi doresc să înveţe pro-gramare să creeze propriile poveşti interactive, animaţii şi jocuri, folosind limbajul de programare Scratch. (…)
Odată cu apariţia Word Wide Web, mai mult de 30 de ani, organizaţiile şi oamenii au încercat să se adapteze continuu la aceste transformări rapide şi la trecerea de la organizaţia locală la apartenenţa de o reţea globală. New media aduce în prim plan schimbarea mediului de comunicare, care trebuie să se adapteze la un mediu ultracompetitiv favorizat de barierele de intrare scăzute pe care le oferă Internetul (Porter, 2001). Cum ar spune Charles Darwin, supravieţuieşte cel care se adaptează cel mai repede. (…)
Obiectivele principale ale acestei lucrări sunt acelea de a stabili care sunt caracteristicile principale ale noii media şi ale componentei sale sociale, competenţele necesare la nivel mondial pentru a fi competitiv în mediul de afaceri influenţat puternic de noua putere virtuală a consumatorilor, care sunt modificările la nivelul structurii organizaţionale pe care le aduce influenţa new media şi la ce nivel se află România în contextul global.
Cristi RUSIN
COMBATEREA TERORISMULUI
CA ELEMENT DE CONSOLIDARE A RELAŢIILOR DIPLOMATICE DIN AFRICA.
Studiu de caz: Boko Haram, Nigeria şi Ciad
– editura Top Form, Bucureşti, 2023 –
Paradoxal, printre consecinţele dezastruoase ale terorismului există şi un fapt benefic ce derivă din acestea: apropierea dintre state, popoare şi lideri. Asumarea „misiunii internaţionale” de a combate terorismul de către statele lumii şi condamnarea acestuia a creat o nouă punte de legătură în relaţiile internaţionale şi în sistemul diplomatic. (…)
Lucrarea de faţă îşi propune să se încadreze în această paradigmă, fără a avea pretenţia de a reprezenta o expunere exhaustivă. (…) Relevanţa unui astfel de demers este simplu de intuit dacă ne raportăm la o statistică din anul 2015 ce plasează Boko Haram în fruntea „clasamentului terorii” şi că, în ciuda faptului că acţionează doar la nivel regional, aceasta este cea mai distructivă organizaţie teroristă a planetei. Din acest motiv, apariţia unor studii cu privire la originile, evoluţia şi consecinţele activităţii ei sunt relevante. (…)
Cercetarea istoriei recente a terorismului şi a ideologiilor ce se află în spatele său este necesară pentru combaterea acestora.
APARIŢII EDITORIALE:
Colecţia GeoPolitică
Seyed A. (Vahid) Akbar Geopolitical Functions of Tourism and Its Impacts to Iran and Persian Gulf Region
Cristina Alexandrescu Afganistan între mit şi realitate
Constantin Anechitoae Geopolitica sistemelor maritime
Cristian Barna Al-Qaida vs. Restul lumii: după 10 ani
Cristian Barna Cruciada Islamului? (ediţia a II-a)
Cristian Barna Jihad în Europa (ediţia a II-a)
Cristian Barna Jihad în Europa. În numele Califatului terorii! (ed. a III-a rev. şi ad.)
Cristian Barna Terorismul, ultima soluţie? (ed. a II-a, revizuită şi adăugită)
Cristian Barna Terorismul, ultima soluţie? Mărirea şi decăderea Al Qaīda
Cristian Barna (coord.) Sfârşitul terorismului şi noua (dez)ordine mondială
Alex Berca Ucraina – un punct de vedere geopolitic
Anna Eva Budura Triumful Dragonului (ediţia a II-a, revizuită şi adăugită)
Cornel Caragea Europa – între integrare şi fragmentare. „Precedentul Kosovo”
Irena Chiru, Cristian Barna (coord.) Contraterorism şi securitate internaţională
Ionuţ Constantin Evoluţii geopolitice în Asia Centrală
Ionuţ Constantin Noi evoluţii geopolitice în Asia Centrală
Ionuţ Constantin Rusia: paradigma eurasiatică, între teorie şi realităţi geopolitice
Maria Cristina Chiru, Irena Chiru Femei kamikaze – terorism la genul feminin
Ezzatollah Ezzati Geopolitica în secolul XXI
Teodor Frunzeti, Sebastian Oprescu Lumea marilor puteri (2011-2013)
Stelian Gomboş Vorbirea despre Biserică şi Stat – între curs şi discurs
Iqbal Hajiyev Geopolitica spaţiului Caspic şi Central-Asiatic (1991-2003)
Iqbal Hajiyev Reviving the Great Silk Road – The Case of Azerbaijan
Mihai Hotea Conflicte rasiale – o perspectivă geopolitică a lumii în care trăim
Ioana Ionescu, Imanuela Ionescu Federaţia Rusă şi Uniunea Europeană la începutul sec. XXI
Faxri Karimli Relaţiile dintre Republica Azerbaidjan şi România (1993-2004)
Iulian Lăzărescu Valenţele complexului fluvio-maritim asupra securităţii regionale
Liviu Luca, Roxana Dumitrache Criza unui model de dezvoltare – România 2010
Silviu Nate Geopolitica unei lumi imperfecte
Nicolae Niţu Destrămarea Iugoslaviei
Alba Iulia Catrinel Popescu Ce se ascunde în spatele Boko Haram?
Alba Iulia Catrinel Popescu Geopolitică şi pandemie
Alba Iulia Catrinel Popescu Tratat de geopolitică
I. Geopolitica puterii maritime
II. Geopolitica puterii continentale
Maria Postevka, Vladimir Zodian Ucraina, trasee energetice alternative şi relaţiile cu statele din Europa Centrală şi Zona lărgită a Mării Negre
Maria Postevka Politică şi energie în Est – cazul Ucrainei
Tabriz Qarayev Relaţia României cu statele din Caucazul de Sud
Vasile Simileanu Asimetria fenomenului terorist
Vasile Simileanu Conflicte asimetrice
Vasile Simileanu, Radu Săgeată Geopolitica României (ediţia a II-a)
Vasile Simileanu Geopolitica spaţiului carpato-danubiano-pontic
Vasile Simileanu Geopolitică şi Centre de putere
Vasile Simileanu Radiografia terorismului
Vasile Simileanu România în „Ochiul Uraganului”
Vasile Simileanu România. Tensiuni geopolitice
Vasile Simileanu Geopolitica spaţiului islamic
I. Statele islamice, actori geopolitici contemporani
II. Centre de putere şi actori islamici regionali
III. Spaţiul islamic – geopolitică aplicată
IV. Crizele şi conflictele spaţiului islamic
V. Spaţiul islamic şi globalizarea
VI. Civilizaţia islamică şi cultura globală
Marcela Săgeată Lumea islamică: o reţea dinamică de sisteme
Sergiu Tămaş Ordinea mondială. Idei şi realităţi contemporane
Constantin Vlad Solilocvii, Solilocvii 2, Solilocvii 3, Solilocvii 4, Solilocvii 5
Corneliu Vlad Iranul, la rece
Corneliu Vlad Cuba – zece sfidări
Corneliu Vlad Rusia, după URSS…
Corneliu Vlad, Radu Golban Holograma Europa
Emil Vlad, S. Oprescu, Ş. Zodian Gânduri despre lume. 2017
Emil Vlad, Ş. Zodian Gânduri despre lume. 2018
Emil Vlad, C. Radu, Ş. Zodian Gânduri despre lume. 2020
Colecţia GeoEconomie
Daniela Antonescu Dezvoltarea regională – tendinţe, manifestări, instituţii
C. Ariton (coord.), S. Oprescu, R. Dumitrache Politici de creştere şi dezvoltare
Dan Marcel Bărbuţ Strategia energetică în contextul securităţii moderne
George Dumitrache Puterea petrolieră în România şi Uniunea Europeană
George Dumitrache Strategii petroliere în România
Radu Golban România: alternative la corsetul UE
L. Luca (coord.), R. Dumitrache, T. Verbschi Modelul social european în impas?
Dorinel Mihai Mucea Piaţa energiei electrice din România
Dorinel Mihai Mucea Privatizare în domeniul utilităţilor publice
Dorinel Mihai Mucea Strategii şi mecanisme economice pentru creşterea rolului României pe piaţa europeană de energie regenerabilă
S. Oprescu (coord.), L. Toader, R. Dumitrache, M.V. Zodian, T. Verbschi Dezvoltare durabilă, politici publice şi administraţie în România
Cosmin Gabriel Păcuraru România – energie şi geopolitică
Liviu Rotaru Politici şi strategii de dezvoltare la începutul mileniului III
Liviu Toader Politica financiară, fiscală şi bugetară
Colecţia Intelligence
Consuela Avram Intelligence şi arta guvernării
Cristian Barna, Adrian Popa Forme de manifestare a terorismului în societatea contemporană
Cosmin-Florin Birta Riscuri şi ameninţări cibernetice la adresa portalurilor web e-Health. O abordare din perspectiva securităţii naţionale
Florin Buştiuc Pregătire şi protecţie contrainformativă. I. Elicitare.ro
Florin Buştiuc Pregătirea contrainformativă a persoanelor cu acces la informaţii clasificate / nepublice
Ionuţ Corduneanu Competitive Intelligence. O perspectivă din domeniul energetic
Florentina Hăhăianu Explorarea competenţei socio-emoţionale în Intelligence
Cristian Istrate Introducere în studiile de Intelligence. Ghid pentru societatea civilă
Daniel-Nicolaie Leonte Contribuţia Intelligence la elaborarea deciziilor proactive în domeniul politico-militar
Ioana Leucea, Bogdan Teodor Introducere în studii de Intelligence. Teme şi note de curs
Florin Popescu Securitatea bazelor de date
Dan – Mădălin Revnic Manifestările extremiste. Riscuri şi ameninţări la adresa mediului de securitate
Bogdan Teodor Din istoria serviciilor secrete româneşti. Note de curs
Sorin Topor Terorismul cibernetic
Nicolae Ţîbrigan, Răzvan Munteanu, Mihai Bârsan, Radu Cupcea Ghid practic de Fake Checking
Colecţia GeoStrategie
Cristina Bogzeanu Coordonate ale (in)stabilităţii în vecinătatea României
Dorel Buşe, Cosmin Olariu Continuumul criză-conflict în războaiele arabo-israeliene
Diana Chiş-Manolache Fenomenul terorist. Tratat despre fenomenul terorist şi combaterea acestuia din perspectiva studiilor de securitate şi apărare
Cătălin Cioacă (coord.) Dimensiunea de securitate a conflictelor din Zona gri
Luminiţa Ludmila Cîrnici (Anica) Terorismul european şi impactul asupra securităţii naţionale
Marin Cruceru, Carmen Mureşan Bioterorismul şi pandemiile – riscuri de securitate în sec. XXI
Iulian Dinulescu Fanatismul religios legionar: de la apariţia în România la promovarea de către extrema dreaptă din SUA
Răzvan Grigoraş Previziunea securităţii
1. Previziunea securităţii
2. România – Orizont 2035 (patru anotimpuri)
3. Risc şi oportunitate în Securitatea Naţională
4. Metode ştiinţifice prospective în Securitatea naţională
Gheorghe Nicolaescu Gestionarea crizelor politico-militare
Răzvan Munteanu Impactul Primăverii Arabe asupra dinamicii relaţiilor de putere în Orientul Mijlociu
Răzvan Munteanu, Nicolae Ţîbrigan NATO pe înţelesul tinerilor
Adrian-Vasile Popa Impactul operaţionalizării Canalului Istanbul asupra Convenţiei de la Montreux
Alba Iulia Catrinel Popescu Spaţiile de dominaţie ale imperiului. Marea strategie de transformare a Rusiei în hegemon al Eurasiei
Maria Magdalena Popescu Comunicarea strategică a informaţiilor
Marius Roşu Migraţii versus Terorism: impact regional şi global
Nicolae Zavergiu Dimensiuni, repere şi perspective privind securitatea maritimă şi portuară Locul şi rolul României la Marea Neagră
Informaţii. Management. Putere
Gheorghe Nicolaescu, Vasile Simileanu
I. Managementul sistemelor informaţionale
II. Războiul informaţional
Gheorghe Iliescu III. Conexiuni între procesele socializante şi securitatea naţiunii
Dan Mircea IV. Managementul influenţării sociale în conflictele moderne
Colecţia Comunicare
Ruxandra Buluc Strategii discursive
Ruxandra Buluc Atractivitatea Fake News
Polixenia Olar A communication kit – Some tools for Public Communication
Polixenia Olar A little help with Public Communication
Polixenia Olar A view of the world as reflected in Noam Chomsky’s Failed States
Polixenia Olar Improve your English grammar. Theory and practice for beginner, elementary, intermediate, advanced levels
Polixenia Olar Întâlniri interculturale în dinamica globală
Maria Magdalena Popescu Comunicarea 2.0 – instrument al noii diplomaţii publice
Maria Magdalena Popescu Comunicarea în mediul digital
Ciprian Pripoae-Şerbănescu Comunicarea publică – de la reprezentarea realităţii la propagandă
Colecţia Sociologie
Cristina Alexandrescu Divorţ prin SMS
Mădălina Virginia Antonescu Metropola sec. XXI din perspectiva creştin-ortodoxă
Irena Chiru Imaginea României în lume
Ioana Veturia Ciupercă Nicolae Titulesco – L’européen avant l’heure
Silviu Dumitrache Muncă şi capital în Uniunea Europeană şi România
Silviu Dumitrache, Tania Verbschi România – Probleme economico-sociale (2004-2011)
Stelian Gomboş Oameni şi cuvinte – portrete şi descrieri
Stelian Gomboş Vorbire şi convorbire cu oameni aleşi
Ioana Leucea, Mihai Sofonea Schimbarea şi societatea internaţională
Ioana Leucea Identităţile în epoca de aur a globalizării
Carmen Răceanu Negrutzi Bănci şi societate în România
Mihai Sofonea Sociologie generală
Mihaela Stoica Cercetări privind influenţa tehnologiilor new media asupra structurilor organizatorice ale firmelor din România
Mihaela Teodor Serbia în contextul extinderii Uniunii Europene
Măriuţa Lorena Ţăruş Donarea şi transplantul de organe. Studiu calitativ…
Meda Udroiu Tinerii din România şi terorismul
Colecţia Filosofie
George Hălărescu Globalizarea. Reflecţii asupra guvernării lumii în care trăim
Constantin Vlad Eseuri
Constantin Vlad Scrieri târzii
Colecţia Management
Polixenia Olar, Ioan Deac Comunicare şi cultură organizaţională
T. Ivanova, M. Văcărelu, E. Zhuravleva Corporate Culture and Company Effectiveness
Colecţia Academica
Răzvan Constantin Caratănase Gravura ca artă majoră
Eda Maliche Ciorabai Suicidul
Eda Maliche Ciorabai Tratat de Psihiatrie
A. Didilescu, A. Coricovac, M. Andrei Embriologie generală
Institutul de istorie A.A. Bakihanov, al Academiei Naţionale de Ştiinţe din Azerbaidjan Hanatul Irevan
Institutul Naţional de Optoelectronică I never knew that about…
vol. I, II Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Măgurele
vol. III Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Mânăstirea Tismana, jud. Gorj
vol. IV Evaluarea stării de conservare a unor situri rupestre din zona Aluniş-Bozioru (Munţii Buzău), incluse în patrimoniul cultural naţional
Victor Lotreanu Actualităţi în imunologie
Aliodor Manolea Prelucrarea informatizată a datelor
Alba Iulia Catrinel Popescu Geopolitică şi geostrategie
vol. I. Şcolile de gândire geopolitică
vol. II. Geopolitica internă a statului
Nicolae N. Puşcaş Lasere
Marius Salvadore Stanciu Despre moartea duhovnicească şi moartea trupească
Radu Ştefan Vergatti Din problematica umanismului românesc
Cursuri editate în colaborare cu Editura Universităţii de Apărare:
Gheorghe Nicolaescu, Vasile Simileanu
Războiul informaţional Sistemul informaţional
Lupta informaţională Sisteme de management
Globalizarea informaţiei Restructurarea sistemelor informaţionale
Comunicarea în cadrul sistemelor informaţionale
Gheorghe Nicolaescu
Sisteme de management Globalizarea informaţiei
Informaţii şi reţele Aspecte metodologice ale războiului informaţional
Colecţia Psihologie / Academica
Eda Maliche Ciorabai Tratat de Psihologie medicală şi elemente de psihopatologie
Gabriel Jari Profilul psihologic al piloţilor care execută misiuni cu grad de risc ridicat
Aliodor Manolea Aplicabilităţi militare ale stărilor amplificate ale conştiinţei în războiul transpersonal (ediţia a II-a, revizuită)
Aliodor Manolea Dinamica grupurilor
Aliodor Manolea Psihologia muncii
Aliodor Manolea Psihologia stărilor amplificate ale conştiinţei. Acţiunea beligenă şi influenţa psiho-informaţională distală
Aliodor Manolea Războiul transpersonal: realitate sau ficţiune în contemporaneitate?
Aliodor Manolea Transpersonal war – experimental research.
Ciprian Pripoae-Şerbănescu Subconştient, comunicare, sens
Colecţia Juridică
Namik Aliev Dreptul internaţional şi conflictul din Nagorno-Karabah
Constantin Anechitoae Introducere în drept internaţional maritim
Constantin Anechitoae, Felicia Surugiu Organizaţii şi Convenţii Maritime Internaţionale
Constantin Anechitoae, Felicia Surugiu Organizaţii Maritime Internaţionale
Corina Andreea Baciu Rezerva proprietăţii în dreptul internaţional privat
Gabriel Catalan Organizarea, funcţionarea şi reformarea CS al ONU
Alexandru-Cristinel Chiţu Influenţa dreptului internaţional asupra geopoliticii contemporane
Ikbal Sibel Safi Evaluation of Human Rights in Turkey
Colecţia GeoIstorie
Mustafa Ali Mehmet Türk Tarihinden Sayfalar (Hunlardan Günümüze kadar)
Anna Eva Budura Şaptezeci de primăveri şi toamne: cu China în mintea şi inima mea
Anna Eva Budura China – vieţi în vâltoarea istoriei
Anna Eva Budura Diplomaţia chineză – premise istorice şi spirituale (ediţia a III-a, rev. şi ad.)
Ramiz Mehtiev Zece ani care au schimbat Azerbaidjanul: 2003-2013
Constantin Nicolae Dunărea de Jos şi Nordul Pontic: interferenţe istorice (în special sec. IV-VII)
Cristi Rusin Originile ideologice ale grupării teroriste Boko Haram
Bogdan Teodor Din lumea balcanică: cultură, geopolitică şi securitate. Ilie Bărbulescu la Viaţa Românească (1910-1914)
Călin Vlad România şi Marile Puteri: 1944-1947. De la Convenţia de Armistiţiu la Tratatul de Pace
Corneliu Vlad Şi totuşi, Revoluţia Română
Emil Vlad, Şerban Zodian Istorie şi diplomaţie secretă (1945-1991)
V. Zodian, C. Radu, Ş. Zodian Cuvinte amestecate
V. Zodian, C. Radu, Ş. Zodian Imperiul SUA la apogeu. Epoca Clinton
*** Dobrogea în contextul Primului Război Mondial
Colecţia Geografie Politică
Nicholas Dima Jurnal etiopian
Silviu Costachie Evreii din România. Aspecte geografice
Silviu Costachie Evreii din România. Aspecte etnogeografice
Dănuţ-Radu Săgeată Modele de regionare politico-administrativă
Dănuţ-Radu Săgeată Deciziile politico-administrative şi organizarea teritorială
Proceedings
*** Challenges and Development Paths for a Cooperative Identity in The Black Sea Region
*** Conflicte îngheţate şi asimetrice – diplomaţie, drept umanitar, geopolitică, strategii de securitate
*** Democratizarea statelor musulmane ca efect al „Primăverii Arabe”
*** Despre OSCE şi provocările lumii actuale
*** Dialogul Occident – Orient: abordări geopolitice
*** Dreptul internaţional umanitar în epoca globalizării
*** Emerging Importance of Wider Black Sea Area Security
*** Evoluţii geopolitice în spaţiul islamic
*** GeoIntelligence şi securitate în mediul global
*** GeoIntelligence: de la Informaţii la Fake News
*** Geopolitica Turciei pe noul Drum al Mătăsii – diplomaţie, strategii de securitate, competitivitate
*** Gestionarea crizelor politico-militare şi umanitare
*** Gestionarea imaginii de ţară
*** Implicaţiile migraţiilor şi conflictelor din Orientul Mijlociu asupra Turciei
*** Marea Neagră – Transformări geopolitice
*** Moştenirea culturală turcă în Dobrogea
*** Noile dimensiuni ale strategiilor energetice în Orientul Mijlociu şi Nordul Africii
*** Orientul Mijlociu – provocări şi certitudini
*** Priorităţi în domeniul comunicării inter-instituţionale dintre structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în perioada post-aderare
*** Război hibrid la Marea Neagră. De la fake-news la confruntare militară
*** Războiul resurselor: geopolitică şi strategii de securitate
*** Strategiile de securitate ale Turciei în Orientul Mijlociu
*** Securitatea resurselor – timpul marilor schimbări –
*** Terorism şi protecţie antiteroristă
*** Terorismul – cauze şi implicaţii de ordin geopolitic
*** Trilaterala România – Ucraina – Moldova: Diplomaţie şi bună guvernare
*** Trilaterala România – Ucraina – Moldova: geopolitică şi strategii de securitate
*** Turcia de la Atatürk la Uniunea Europeană
Colecţia Geografie
Nicolae Geantă Dinamica populaţiei în arealul adiacent municipiului Câmpina
Nicolae Geantă Dinamica industriei petroliere în arealul adiacent municipiului Câmpina
Nicolae Geantă Dinamica urbană a mun. Câmpina şi impactul său în arealul de influenţă
Nicolae Geantă Dinamica restructurării postdecembriste în municipiul Câmpina
Elena Matei Ecoturism
Colecţia Artă Militară
I. Bălăceanu, D. Dumitru, I.C. Ioana Potenţialul de luptă al forţelor terestre în context NATO
Ion C. Ioana Aspecte militare şi cerinţe ale luptei împotriva terorismului şi crimei organizate
I.C. Ioana, D. Dumitru, I. Martin Tipologia operaţiilor desfăşurate de Forţele Terestre în mediul intern şi internaţional
Beletristica
Valentin Gabriel Albu Gogu
Alex Bacall Ayahuasca
Ioana Balu Captivă între lumi
Sorin Cheţe 3 x 13 – Poezie
Ioana Veturia Ciupercă Le Triptyque de L’amour
Horia Gârbea Azerbaidjan – Focul viu
Stancu Lică Spre grădina poeziei
Sava Liţoiu Eu sunt cel condamnat la moarte
Sava Liţoiu Nu trageţi, vă rog, în poet
Victor Lotreanu Confesiuni în alb
Loredana Tifiniuc Spectacolul din culise
Carmen Lidia Tocaiuc Soarele şi Regina Nopţii
Constantin Vlad Jurnal
Revista GeoPolitica
nr. 1 Integrarea României în NATO
nr. 2 -3 Integrare Euro-Atlantică
nr. 4 -5 Geopolitica minorităţilor
nr. 6 Geopolitica spaţiului ponto-danubian
nr. 7 -8 Geopolitica conflictelor sfârşitului de mileniu
nr. 9 -10 Incursiune în Islam
nr. 11 Tensiuni geopolitice induse de ţinuturile istorice
nr. 12 Terorism şi mass-media
nr. 13 Uniunea Europeană…, încotro?
nr. 14-15 Marea Neagră – confluenţe geopolitice
nr. 16-17 Spaţiul ex-sovietic – provocări şi incertitudini
nr. 18 România – Terra Daciae
nr. 19 Falii şi axe geopolitice
nr. 20 Regiuni de cooperare transfrontalieră – surse de conflict sau de stabilitate?
nr. 21 Provocarea dragonilor – miracolul chinez
nr. 22 The Iran Geopolitical Perspectives
nr. 23 Asimetria resurselor energetice
nr. 24 Noua geopolitică a Rusiei
nr. 25 Turcia: punte euro-asiatică
nr. 26 Globalizarea relaţiilor intercivilizaţionale
nr. 27 Infrastructuri critice – Strategii Euro-Atlantice
nr. 28 Conflicte îngheţate în spaţiul Euro-Asiatic
nr. 29 Criza mondială
nr. 30 Marea Mediterană
nr. 31 România între Imperii
nr. 32 Axa Ponto-Caspică
nr. 33-34 Orientul Mijlociu Extins
nr. 35 Africa
nr. 36-37 Geopolitica SUA
nr. 38 Ucraina, între Est şi Vest
nr. 39 Axa ponto-danubiană – axă strategică
nr. 40 Azerbaidjan – actor geopolitic regional
nr. 41-42 Axa Ponto-Baltică
nr. 43 Criza unui sistem? – de la „Primăvara Arabă” la „Occupy Wall Street”
nr. 44-45 Noua (dez)ordine mondială
nr. 46 Regiunea Golfului – o perspectivă geopolitică
nr. 47 Irak – strategii energetice şi de securitate
nr. 48 Turcia – Diplomaţie şi putere
nr. 49-50 Europa la răscruce. De la Statul Naţional la federalizare
nr. 51 Strategii nucleare şi de securitate
nr. 52 Washington – Beijing – Moscova: Triunghiul geopolitic al viitorului
nr. 53 Cyber Security – Informaţia este o armă!
nr. 54-55 Lumea în mişcare (Redesenând harta lumii…?!)
nr. 56 Noul Drum al Mătăsii – provocări şi certitudini
nr. 57 Gambitul Reginei: geopolitică la Marea Neagră
nr. 58 GeoIntelligence: geopolitica informaţiilor
nr. 59 Ascensiunea Arabiei Saudite – de la regional la internaţional
nr. 60 Faţetele Democraţiei
nr. 61 Securitatea cibernetică: geopolitică, riscuri, strategii
nr. 62 Target: Europe!
nr. 63 MENA – între terorism şi securitate
nr. 64-65 Provocări geostrategice în estul Europei
nr. 66 Resetarea Uniunii Europene
nr. 67 Muntenegru – geopolitică şi securitate
nr. 68-69 Caucaz – reconciliere şi reconstrucţie
nr. 70 Proiecţii geopolitice pe Falia Eurasiatică
nr. 71 Orientul Mijlociu – diplomaţie, geopolitică, securitate
nr. 72 Africa „fluidă”
nr. 73 De la Conflictele îngheţate… la Războiul hibrid (I)
nr. 74 De la Conflictele îngheţate… la Războiul hibrid (II)
nr. 75 Orientul Îndepărtat …de la Doctrina Monroe la America First
nr. 76 România 1918-2018
nr. 77 România 2019.eu
nr. 78-79 Marea Neagră – Strategii 2020
nr. 80 Pakistan: a Rising Global Player
nr. 81 Trianon: 1920-2020
nr. 82 Orientul Mijlociu Extins – între revoltă şi haos constructiv (I)
nr. 83 Orientul Mijlociu Extins – între revoltă şi haos constructiv (II)
nr. 84 2020: Lumea în schimbare. Punct …şi de la capăt (I)
nr. 85 2020: Amurgul democraţiei? Punct …şi de la capăt (II)
nr. 86 Geopolitică şi (in)securitate (I) – Pandemie şi securitate
nr. 87-88 Geopolitică şi (in)securitate (II) – Criza de identitate
nr. 89-90 Inteligenţa Artificială: a cincea dimensiune a geopoliticii
nr. 91 Infrastructuri critice emergente I. – Geopolitică şi rezilienţă
nr. 92-93 Infrastructuri critice emergente II. – Riscuri geopolitice
nr. 94 Marea Neagră în vortexul geopolitic (I)
nr. 95 Marea Neagră în vortexul geopolitic (II)
nr. 96-97 Centre de putere. Axe şi falii geopolitice
nr. 98 Presiuni geopolitice (I)
nr. 99 Presiuni geopolitice (II)
Comenzi şi abonamente la:
Editura Top Form
Bucureşti, str. Turda 104, sect. 1,
tel. 0314 298 400, 0722 207 617, 0722 704 176
www.geopolitic.ro; www.edituratopform.com; www.geopoliticamagazine.com
editura.topform@yahoo.com; editura.topform@gmail.com; geopolitica.magazine@yahoo.com