Gl.bg.(ret) prof.univ.dr. Stan Petrescu
Editura Top Form are în toamna aceasta o recoltă însemnată de carte bună.Am reținut, printre altele, trei lucrări, semnate, Alliodor Manolea: „Transpersonal War – Experimental research”, „Aplicabilități militare ale stărilor amplificate ale conștiinței în Războiul Transpersonal” și „Războiul Transpersonal”.
După o lectură „frugală”, rețin faptuț că fizionomia războaielor viitorului este pe cale să se schimbe. În viitor nu vor mai exista războaie similare cu cele din trecut, ci o nouă categorie de războaie care bate bate la poarta confruntărilor armate ale prezentului și viitorului: Războiul Transcendent (Războiul Transpersonal), ca formă de război care „transcede” toate modelele cunoscute din istoria războaielor.
Războaiele din prima generație bazate erau războaie masificate – numărul de războinici conta. Legea Talionului – „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” – aduce prima inovație: nu se mai confruntă triburile între ele, ci liderii/căpeteniile. În acest mod vor fi victim mai puține.
Generația a doua se baza pe puterea de foc, urmare pătrunderii în armurării a prafului de puțcă și tehnicizării războiului. Primul Război Mondial a fost, la început de secol XX, cel mai distructiv din istoria războialor energetice.
Generația a treia de războaie se baza pe manevra de forte, de foc și materiale, acțiune desfășurată rapid în teatru de luptă, mai ales după apariția avioanelor de luptă și transport performante, precum și a navelor de mare capacitate, a submarinelor cu mare putere de imersie și foc. Blitz Krieg-ul german a împins tactica și arta operativă dincolo de orice așteptări. Războiul s-a mutat intens pe verticală, iar sfârșitul celei de-a doua conflagrații mondiale adduce pe câmpul de bătaia pentru primadată în istorie uriașa capacitate de distrugere a armei nucleare.
Generația a patra a războaielor, este caracterizată de progresele înaltei tehnologii care produce modificări și mai adânci în arta strategică, producându-se adevărate revoluții militare: apare războiul de tip rețea unde informația digitalizată primează. Războiul din golf „Operatiunea „Furtună în desert” și următoarele, au generat confruntări de tip informational, informația jucând un rol primordial pe câmpul de luptă, iar pacea s-a anunțat la CNN.
Asadar, generația a patra a confruntării, ne trimite către consumul imens de informație, rezultatele cercetătorilor ştiinţifici ai confruntării având drept obiect mintea umană a luptătorului, acestea trecând dincolo de realitatea existenţială a prezentului.
În acest context, ne spune autorul mai sus menționat, acţiunile de intelligence se vor manifesta prin sintagma „Influenţa Psiho-Informaţională Distală” (IP și D) ca armă ofensivă-defensivă care apare fără substanţă material/fizică şi „acţionează subliminal transcendent în operaţii de cunoaştere, influenţă, dominare şi control al adversarului, atât pe psiho-emoţional, cât şi pe somatic”. (Alliodor Manolea)
Termenul „Război transcendental” a fost folosit de un ofițer SEAL al Marinei SUA în urmă cu mai mulți ani pentru a descrie utilizarea cunoștințelor și metodelor de vârf, care ar putea fi utile în atingerea multor obiective importante, altele decât războiul fierbinte.
Ofițerul L.R. Bremseth, a indicat că războiul transcendent include nu numai desfășurarea anumitor metode, ci și înțelegerea conceptelor de bază.
El a menționat că cercetarea comportamentului uman și a proceselor de gândire este în continuă expansiune și că aceste evoluții pot oferi perspective foarte utile și active semnificative: prima perspectivă ar fi aceea din care să reiasă acele concepții transcendente ce pot fi înțelese și o alta care ar însemna „transpunerea acestei înțelegeri în activități care pot fi implementate pentru a îndeplini misiuni și sarcini de luptă”. Acestea pot include metode de „putere crescută care pot fi aplicate misiunilor de operații speciale și activităților umanitare. De asemenea, pot ajuta „diplomația publică” și operațiunile psihologice constructive. Acestea pot implica platforme de informații open source (OSINT) și o abordare educațională / sociologică. Conceptele și activitățile transcendente pot oferi resurse și instrumente suplimentare pentru multe tipuri de confruntare … situații care sunt importante pentru noi acum.”
Lucrările surpriză, ale domnului Manolea, constituie preocupările de cercetare stintifică ale acestuia și sunt extrase din lucrarea sa de doctorat în Știință Militară intitulată „Acțiunea beligenă și influenta psihoinformațională distală” , o pledoarie argumentată, de mare noutate, în plan teoretic și practic, care subliniază modalități concrete de acțiune psihoinformațională în teatrul de operații simetrice, disimetrice și asimetrice, acțiuni noncontact, duse dincolo de nivelele convenționale personale sau individuale.
Ne este adus pentru înțelegere și interpretari „Spațiul mental”, minunea divină unde întâlnim „ consciientia- cu stiintă”, deci „constiinta” umană și spațiul dincolo de aceasta, unde prin antrenamente se poate interveni cu success pentru schimbarea comportamentului țintei și prin, citez din spusele autorului „ acțiuni specific, prin care să se identifice un profil specific pentru militari, care să faciliteze influențarea Psihoinformațională Distală (IP și D) ca armă ofensiv-defensivă, atât ca inductori cât și ca receptori, în situațiile complexe ale amenințărilor asimetrice, în caz de criză și război”.
Prin urmare, Războiul Transcedent/Transpersonal evidențiază, în mod concret, „Controlul Mintii” (Mind Control) în acțiunea beligenă, unde si-au dat mâna științele fizicii și spațiul minâii umane.
Să înțelegem din lectura acestor lucrări dense și condense, scrisă în termeni de specialitate accesibili doar pentru inițiați (nomologie (legi obiective), teleologie (totul creat de Dumnezeu), axiologie (teoria valorilor etice, religioase , estetice), disfuncționalități engramatice- din engleză – difuncționalități numerice etc.) că acțiunea (IP și D) constă în reactivarea/punere în evidență la ținta umană a stărilor sale psihice, comportamentale, cognitive și somatice negative, proprii fiecărui subiect. Autorul ne avertizează că procesul comunicațional la nivel subliminal, inconstient, fenomen care permite influențarea la distanță a indivizilor izolați spatial și sensorial, a devenit o realitate și o armă invizibilă în confruntările noilor generații de confruntare pe spațiul mintii și nu al luptei fizice într-un teatru de operațiuni. În curând vom asista la uriașe magii pe câmpul de luptă, dacă se controlează mintea umană în punctele sale centrale. Teatrul de operațiuni se mută din ce in ce mai mult în spațiul mintii umane, care poate fi gestionată de către agresorul ce deține dominant secretele acestor arme.
Domnul Alliodor Manolea face și o propunere: ca Influența Psihoinformațională Distală să fie încadrată la Secția Operații Psihologice, ca Birou Operații Psihoinformaționale Distale, cu organigrama sa proprie, în cadrul Secției Operații Psihologice. Ar fi de bun augur, dacă nu putem cumpăra Corvete, măcar să facem progrese în dezvoltarea acestui nou tip de armă, mult mai eficient și de viitor. În paralel, onor MApN, trebuie să spriine si cu fonduri asemnea initiative, pentru ca să se facă mai multă cercetare în domeniu. Pentru că cine va controla mintea umană în teatru de război, va avea asigurată victoria, fără prea multe victime.
Marii noștri gânditori strategici de la „Camera Neagră” a SMAp.ar trebui să dea curs unei asemenea propuneri și s-o implementeze într-o structură specific, nu rapid, ci foarte rapid.
Am, asadar, în colectia mea de carte de specialitate, aceste trei volume, asupra cărora mă voi apleca cu mai multă acribie, spre a-mi găsi potential de apărare a propriei minti, dacă nu cumva Fake-news-urile, Breaking-news-urile, omuleții verzi din primele esaloane strategice ale vecinilor răsăriteni, precum și imensa supă informațională ce a cuprins Planeta, ne-au captat, deja, unele părți ale creierului, fără să stim acest lucru, înscriindu-ne, fără voie, în marile fluvii ale ignoranților lumii, incapabil să ne apărăm în fața unui asemenea tip de război al mintilor cultivate și sugerat de confratele nostru mai mic, Alliodor Manole,universitar militar, vizionar și profesionist ducerea acțiunilor Războiului Transcendent .
Cu alte cuvinte, înțelegerea transcendentă, poate spori dezvoltarea umană și poate schimba conștiința umană. Atenție la „războiul festivalurilor” pentru tineret numite „Neversea – Nevazutul” și „Untold- Nespusul)”.
Deci nu numai conceptul este demonic, ci și întreaga organizare a acestor manifestări, așa-zis culturale, este străbătută de duhul lumii satanice pe care vor s-o implementeze păpușarii lumii la nivel global (fericire maximă, bunăstare, fără cash dar într-o atmosferă plină de ezoteric, de împreună-lucrare a oamenilor cu personaje fantastice care acum, iată, au venit din alte lumi și sunt printre ei. Tinerii participanți sunt de fapt soldații de mâine care vor fi în stare să-și dea și viața pentru ea crezând că aceasta reprezintă viitorul luminos al omenirii”.) (https://www.facebook.com)
Untold e format din idei mistice și decoruri ale întunericului.
Cercetătorii americani sunt de părere că prima națiune care stăpânește tainele Războiului Transedental, va poseda un avantaj strategic, greu de depășit.
De asemenea, nu trebuie uitate Iuri Bezmenov, fost agent KGB, care într-o emisiune la un post de televiziune American, cu mult timp în urmă, vorbea de cei patru pași prin care se poate schimba comportamentul unei națiuni, cea vizată fiind națiunea americană. Este vorba despre „Subversiunea ideologică”, fenomen care înseamnă în esență, să schimbi percepția realității fiecărui individ cum că în ciuda abundenței informațiilor nimeni nu este capabil să ajungă la concluzii înțelepte despre cum să se apere pe ei înșiși, familiile lor, comunitatea lor și țara lor. Este un mare proces de spălare a creierelor ce se derulează foarte lent și este împărțit în patru etape de bază: Demoralizare, Destabilizarea, Criza și Normalizarea.”
Așa a pătruns pe spatiul SUA și a altor țări occidentale, iliberalismul si neomarxismul, curente destabilizatoare subliminale greu de oprit, azi.
“Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!” (Isaia 5;20)
Felicitări autorului pentru bijuteriile sale știintifice, referindu-mă aici la volumele pe care le-am citat, și spor la treabă mintilor deschise în uniforma armatei Române…
Coments